Miljön:

Så här kan du med små enkla medel bidra till att värna om vår miljö.

Allmän klädvård: Den viktigaste insatsen är faktiskt den mest självklara. Genom att ta hand om dina klädesplagg på rätt sätt förlänger du deras livslängd med långt mer än en säsong. Genom att följa tipsen kan du undvika några av de främsta orsakerna till att man kastar sina kläder i förtid, som till exempel, Fläckar som inte går bort, Plagg som krymper, Plagg som tappar färgen, Plagg som tappar formen, Missfärgning från annat plagg

Sänk vattentemperaturen: Sänkt vattentemperaturen innebär många fördelar, Till exempel att du sparar tid, energi, pengar, bevarar klädernas färg och form längre och minskar miljöbelastningen.

Det går mycket mer energi till att värma vattnet till din tvättmaskin än att producera tvättmedel, frakta det till butik, köra hem tvättmedlet och ta hand om tvättmedlet i reningsverket

Full maskin / Rätt dosering: Fyll alltid maskinen. Precis som med doseringen gäller det att inte ta i för mycket, lagom är bäst. För full maskin eller för lite tvättmedel kan göra att kläderna inte blir rena, Att överdosera tvättmedlet gör inte att tvätten blir renare, överskottet går rakt igenom maskinen och ut i naturen.

Häng din tvätt: Torktumling är idag vanligt, Torktumlaren är en riktig energislukare, tumling är det moment som sliter mest på kläderna, lufttorkning är ett av det bästa och enklaste sättet att spara energi på.