Veckans tanke!

En plats för våra funderingar och det som sker hos och omkring oss.

PLASTBÄRKASSEN!

Hur blir vädret i vår & sommar??? Påverkar vår livsstil vädret? Svar: JA

En liten tankeställare är PLASTBÄRKASSEN här kan vi verkligen hjälpa till att spara på jordens resurser.

Vi använder i snitt 198 plastbärkassar per person och år räknat på i hela EU.

Svenska Kläder ger bort c:a 2500 stycken plastbärkassar varje år till våra kunder. Tänk nu Globalt, hur många plastbärkassar delas ut/säljs i alla butiker/verksamheter i hela världen varje år? Svar: så många att det inte går att räkna! Att använda så många plastbärkassar varje år är slöseri med jordens resurser. Om vi tillverkar/delar ut/säljer färre plastpåsar minskar vi nedskräpningen och bidrar till ett bättre klimat och sparar på jordens resurser.

I Sverige finns en förordning om plastbärkassar, den ska hjälpa oss att uppnå målet max 40 plastbärkassar per person/år. Det är alltså inte meningen att vi ska byta ut plastbärkassen mot annan typ av engångspåse. Istället ska vi bli bättre på att återanvända de påsar, kassar och väskor som vi redan har. Dessutom sparar du c:a 400 kr per hushåll/år om du tar med dig en redan använd plastpåse eller tygpåse/väska när du handlar, eftersom de flesta idag tar betalt för plastbärkassen.

Vad händer med plastbärkassen efter att vi slutar använda den?

I Sverige använder vi oftast plastbärpåsen som soppåse, som sedan eldas upp och blir värme i våra värmeverk. Det är bättre än att de läggs på deponi, som är fallet i många andra länder. Men bäst är att återvinna plastbärkassen gång på gång och därefter använda den som soppåse.

Men det bästa är ändå att låta bli att samla på sig plastbärpåsar med tryck från diverse butiker. Ett alternativ är att köpa speciella avfallspåsar för dina sopor. Dessa påsar är ofta tunnare än plastbärkassarna vilket innebär att resurser sparas. En annan STOR fördel är att de saknar tryck. Detta pga att när man trycker på plastbärpåsar ger det utsläpp av flyktiga organiska ämnen som är farliga för miljön.

Det finns plastbärkassar tillverkade utav ex sockerrör, majs som är nedbrytbara och komposterbara. Är dessa bättre för miljön? Nja, Alla påsar påverkar miljön eftersom det alltid går åt resurser för att ta fram en ny påse. Och inga påsar är bra i naturen. Det bästa är att använda den påsen du redan har hemma. Och ska du Kompostera plastpåsen behöver du speciella förutsättningar för att den ska brytas ned och detta kan också ställa till problem i återvinningsprocessen.

Många utav alla dessa plastbärkassar hamnar tyvärr i naturen och våra hav. Djur trasslar lätt in sig i plasten och misstar plasten för mat. Att tänka på är att plast aldrig försvinner, utan delas bara i mindre och mindre bitar. Som mikroplast hamnar det i fiskar och musslor och andra djur. Som vi sedan stoppar i oss efter att det hamnat på våra tallrikar.

Inte nog med att nedskräpningen av plast skadar djuren både på land och till havs. Nedskräpningen kostar oss också stora summor pengar varje år. Vi upplever skräpiga miljöer som otrygga. Undersökningar visar att skräp föder skräp dvs. är det redan skräpigt, kan vi skräpa ner lite till.

Så nästa gång du besöker oss, så är det inte av snålhet vi frågar om du vill ha en påse. Och det är inte heller omöjligt att vi har en påse med ”galgar” (i plast) hängandes utanför butiken, passa då på att ta med dig en eller flera hem.

Och du! Dags att införskaffa, kanske sy en själv av något fint tyg du redan har hemma, en tygbärkasse som för ALLTID blir din trogne följeslagare i vardagen.

Ensam är inte stark, men tillsammans är vi oslagbara.

Med dessa ord önskar vi er alla fantastiska kunder/följare en riktigt Härlig vår & sommar med förhoppning om ett vackert väder.

NYTT ÅR = NYA LÖFTEN?

Nytt år, nya löften! Har du gett några löften inför 2019? Har du hållit fast i löftena du gav för år 2018? Slutade du röka, började du banta, umgicks du mer med barnbarnen, börja motionera, gick du oftare på bio med väninnan? Listan kan göras lång på alla olika löften som ges på nyår.

Ordet löfte kan ofta ge prestationsångest, eftersom ordet löfte likaså ordet måste, våra hjärnor börjar jobba och ser till att det vi gett i löfte eller gett som måste gör att vi blir lite av ”motvalls kärring” och gör tvärtom. Vi blir liggande i soffan fast vi lovat att motionera mera, vi röker ännu mer fast vi gav oss löftet att sluta osv……

Så varför ger vi då dessa löften?  För att vi är människor och vi vet vad som är rätt eller fel för oss. vi vet vad vi bör göra för att må bättre, vi vet också att det ”förbjudna” ofta är mer spännande och kanske inte är det bästa valet för oss.

Men om vi istället sätter upp ett mål, med små delmål, som vi vill uppnå. Då ändrar sig hjärnan och vi sätter in ”fighting” andan istället. Målet är att vi ska ta oss runt spåret på en viss tid innan året är slut, då blir vårt första delmål att ta oss runt spåret oavsett vilken tid det vi går i mål på. Nästa delmål är att vi går en viss kortare sträcka lite snabbare, nästa gång ökar vi på den sträckan osv…. till slut så har vi nått vårt mål utan prestationsångest och dåligt samvete. Sätt ett upp bra mål för 2019 med små delmål, nu kör vi!

Vårt mål för 2019 är att vi skall ha 100 % nöjda kunder, alla skall gå från oss med ett leende på läpparna. Därför har vi bla infört ”bubbelfredag” varje fredag kl 14-17 bjuder vi på ngt bubbligt att dricka och en stunds avkoppling, vi ger dig ALLTID rabatt när du köper mer än 1 par mirakelbyxor, vi ger dig 30% rabatt när du köper ”sista plagget” i en sortering, vi har ALLTID kampanj på Masai 30% .

Jobba på ditt mål, ge inte upp. Så jobbar vi vidare på vårt mål.

Vi ses i butiken

Nu är det jul igen, nu är det jul igen……..

Julen 2018 är här. De flesta av oss stressar för att hinna få ihop vardagen innan julafton är här. det skall inhandlas klappar lagas mat, städas & bakas. Många av oss är helt slut när julaftons kväll kommer, medan flera av oss inte har problem med detta och mår hur bra som helst denna kväll och skördar vår frukt/familjelycka tillsammans med nära & kära på julafton.

MEN det vi inte får glömma i denna juletid är de människor som inte har någon att fira julhelgen med eller de som helt enkelt väljer bort julfirandet. Alla blir inte glada av julmusiken som under hela december ljuder i alla högtalarsystem vart vi än går. Många vill inte bli påminda om högtiden överhuvudtaget, de som varje år sitter i sin ensamhet denna dag/helg eller de som inte har någon egen bostad att befinna sig i.

Julen skall vara den tiden på året då vi delar med oss och tänker på andra. Men gör vi det? Hur ofta stannar vi upp i vår egen stress, ser oss omkring, och gör det. Hur är det med grannen, mannen/kvinnan/barnet som du varje dag ser dra runt i dina kvarter utan tak över huvudet eller bara har en jobbig vardag och som varje dag kämpar för att få det att gå ihop.

Idag finns det flera bra organisationer som ägnar dessa medmänniskor tid och engagemang pro Bono.

Hur skulle det vara om vi alla drog ner på julklappsinköpen, säg en 10 krona per klapp, ponera att de flesta av oss köper c:a 10 st klappar till nära och kära (lågt räknat då julhandeln spås slå nya rekord i år igen), det skulle bli 100 kr per person. Om vi tog den hundringen, letade upp en organisation som vi gillar/tycker gör något bra för alla dessa medmänniskor som inte har någon/något. Då skulle flera få njuta av julefriden. Vi som har/kan fira jul med allt vad det innebär skulle inte märka någon skillnad alls. Medan de som inte har/kan fira jul med allt vad det innebär skulle kunna känna märkbar skillnad.

Alla de barn som denna jul har ont i magen när skolorna slutar och ett långt jullov väntar dem. För att dem vet att de inte har klappar under granen på julaftons morgon kanske inte heller någon julmat på bordet kanske inte ens 3 mål mat om dagen.

NEJ säger vi! Vi lever i Sverige här skall alla ha samma rättigheter att fira jul om dem vill, alla ska ha mat på bordet oavsett om man är gammal eller ung. Vi har valt en organisation och ger vårt bidrag, Leta upp en organisation, förening, kyrka eller leta på sociala medier efter en som du känner gör en bra insats för våra medmänniskor, utan egen vinning för sin egen skull som hjälper utsatta i vårt samhälle till just denna storhelg och ge ditt bidrag NU.

Självklart vill vi att ni alla som kan, skall njuta utav denna högtid med allt vad den innebär, traditioner och mycket god mat, kanske en och annan godisbit. Njut av tiden med dina nära & kära. Vi är alla värda det.

Veckans tanke tar lite julledigt nu och återkommer 2019 igen.

Många bäckar små bildar en stor å! var det någon vis person som sa en gång. Tillsammans är vi starka.

Vi tackar för ett fantastiskt år och ser med glädje framemot ett nytt spännande år tillsammans med er.

Till er alla från oss

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Julstress?!

2:a advent på söndag, drygt 2 veckor kvar till jul. Hur fördelar du tiden du har? Hur får du den att räcka till? Det skall julbakas, läggas in sill, rulla köttbullar, inhandlas julklappar, julstäda, listan kan göras lång. Eller Måste vi göra alla dessa saker?

Tänk på att det finns människor som faktiskt tjänar sitt levebröd på alla dessa olika måsten. Varför inte beställa julbrödet hos bagaren i kvarteret, köpa sillen och skinkan mm i delikatessdisken hos din lokala handlare, det mesta i matväg kan du idag köpa färdigt. På din bostadsort finns det säker ett litet städföretag som kan komma och hjälpa dig med städningen. Måste vi ha massa julklappar? Årets julklapp detta år är ju faktiskt det återvunna. Vad har du i skåpen, lådorna eller i garderoben? Som du inte längre har intresse för. Massor utav bra saker som någon annan säkert skulle uppsatta mer än du.

Räcker de inte med att vi får träffa våra nära & kära under julhelgen?

Att uppleva stress är en del av livet och är bra på sitt sätt. Alla blir stressade någon gång. Bra stress sätter fart i situationer som kräver något extra och kroppen brukar då få extra kraft och energi. Men om stressen pågår länge kan kroppen ta skada. Därför är det viktigt med återhämtning och vila. Stressreaktionen har tidigare varit nödvändig för att överleva, men i det moderna samhället behöver vi sällan kämpa rent fysiskt för att överleva. Ändå händer ungefär samma saker i kroppen oavsett om du upplever ett verkligt hot eller om du springer ikapp en buss. Att Ständigt vara närvarande, uppkopplade, springa mellan olika åtagaanden och samla nya intryck hela tiden, kan få våra kroppar att trilla över den fina kanten till utbrändhet.

Kan vi inte lova varandra att:

  • Ägna mer tid åt att må bra

  • Göra de saker vi finner är roliga

  • Umgås med nära & kära

       Läsa/lyssna på en god bok

Fram till jul så bjuder vi dig på en stund i lugn ro, vi bjuder in dig på glögg och pepparkakor varje fredag & lördag fram till jul.

Ett litet tips från oss till er alla därute i julstressen:

Sätt/lägg dig i soffan, andas in genom näsan och ut genom näsan med slutna ögon 10 gånger. Då tankar du på kroppen med positiv energi och syresätter blodet, lugnet infinner sig.

Välkomna in till oss

Ökad konsumtion?

Denna veckas stora händelse i hela världen är ”Black Friday” den dagen efterfölj utav Cyber Monday nästa vecka. Båda dagarna uppfunna för att öka vår konsumtion utav prylar och kläder.

Black Friday (svenska: svart fredag) kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Många besöker föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving, vilket ofta innebär en resa, och de arbetar därför inte på fredagen, utan kan till exempel ägna sig åt shopping.

Cyber Monday (svenska: Cybermåndagen) kallas första måndagen efter den amerikanska Thanksgivingdagen, och markerar starten för julhandeln över Internet. Begreppet myntades 2005 av Ellen Davis sedan trenden inletts runt 2002-2003. Även i andra länder förekommer företeelsen. I Storbritannien kallas dagen även för "Maniska måndagen" (engelska: Manic Monday). I Sverige slog företeelsen igenom runt 2010 och runt 2013 hade den vunnit mark.

Vår tanke denna vecka som handlare är:

Vi har tidigare skrivit om vikten utav att ta hand om och förvalta vår jord för kommande generationer, vi håller ju på att tömma jorden på dess resurser med bl.a. vår konsumtion utav prylar och kläder. Vi vill inget annat än att lämna efter oss bra avtryck. Personligen så har vi dragit ner på köttkonsumtionen, vi köper det som är närodlat, vi gör egen sylt och mustar våra äpplen och tar till vara på det vi kan. Slänger mindre mat mm. Detta gäller dock vår konsumtion utav mat inte konsumtionen utav prylar och kläder Vi försöker i den mån vi kan, om man behöver något, köpa bättre begagnade prylar, ge bort till någon som behöver. Men handen på hjärtat! Vad behöver man?

Hur ska vi agera som handlare? Vi vill ju värna om jorden och det tänker vi på när vi köper nya kollektioner till butiken, vart är plagget tillverkat, hur är arbetsförhållandena för personerna som gör plaggen, hur färdas dem till oss.? Efter detta väljer vi ut våra leverantörer noggrant. Har vi råd att skippa dagar som dessa? Kommer vi att försvinna i mängden? I en tid där folket handlar mer och mer på nätet, är vi unika, så gäller det att synas och följa med i utvecklingen. Snart finns det inga ”små” butiker kvar Inget mer kläm och känn på kläderna du är intresserad av, ingen personlig kontakt och inga goda råd till just dig, vad gör vi då?

Så vi följer efter! Vi är med på Black Friday, För vi älskar kontakten med alla kunder, att få ge råd och låta er känna och klämma på plaggen att se er lämna butiken nöjda för att senare komma in och berätta hur bra köpet blev. MEN vi uppmuntarar samtidigt alla våra fantastiska kunder att göra smarta val, vara säker på det du köper, tänka hållbart – den här jackan har jag i minst 5 år, när man ska konsumera att man tänker på att man får det man betalar för. Ofta så hänger det ihop, lite dyrare plagg längre hållbarhet vilket resulterar i du har kvar plagget i din ägo längre, när du tröttnar på plagget lämnar du det vidare till någon annan som blir glad.

Tänk cirkuljärt istället för linjejärt!

Se till att dina prylar/kläder hamnar i ett kretslopp istället för raka spåret ner i soporna.

Som någon vis människa en gång sagt,

-Den fattige har inte råd att köpa billigt!

”fattiga” det kan vi alla se oss som i denna tid då våra resurser håller på att ta slut.

Ha det bra till vi ses

Studieresa Porto

Som vi berättade på Facebook förra veckan, så har vi varit på en mycket informativ studieresa till Porto som ligger i Portugal.

Porto är den näst största staden i Portugal, belägen i norra delen av landet nära floden Douros mynning i Atlanten. Porto är en stad med livlig sjöfart och tillverkningsindustrier.

Syftet med studieresan var att vi skulle få en inblick och förstålse för ”plaggets resa”, väl på plats i Porto gjorde vi flera besök i olika industrier. Bl.a. besökte vi en av Portugals modernaste ISO certifierade fabriker.

Där fick vi följa plagget från idé till tillverkning.

I stora drag börjar plaggets resa med en idé, hur vill designern att plagget skall se u? vilka funktioner det skall ha och vilken kvalitet det skall ha?

Deignern ritar upp sin idé, direktrisen får sedan göra sitt genom att se till att alla mått blir rätt en så gradering görs (förstoring och förminskning av de delar som ingår i mönstret). Efter det skickas det färdiga förslag till produktionslandet/fabriken, som återkommer med tillverkningskostaden utav plagget. Sedan gör man ett första provplagg, testar det tills det blir som man vill ha plagget. Ett mönster görs och man syr upp ett provplagg, man väljer ut och köper tyger, och till sist så lägger man ordern hos tillverkaren.

Fabriken påbörjar nu sitt arbete av tillverkningen av plagget. Tyget skall tillskäras, tvättas sys, avsyning (man tittar efter synliga fel på plagget), plagget skall strykas och packas innan det kan lämna fabriken som en färdig produkt.

Transportering utav plagget sker sedan till de länder som har beställt plagget och nu påbörjar transporten till butikerna som vill sälja plagget till dig. Idag är målet att minska på alla utsläpp både på fabrikerna samt transportvägen fram till slutdestinationen en åtgärd som har högsta prioritet hos alla inblandade parter i hela processen.

Som ni förstår så är det många steg ett plagg skall gå igenom innan det landar i våra butiker och du till sist får bära hem det, denna beskrivning är då i stora drag. Så vikten utav att vi väljer hållbarhet och kvalitet samt att vi tar hand om våra plagg är jätteviktig. Så att vi inte hamnar i ett ”slit och släng” mönster. Detta måste bli en naturlig tanke i vardagen. Att ta hand om/vårda varje plagg vi tar in i våra garderober, när vi tröttnar på ett plagg kan vi ge det vidare till någon annan som tar vid underhållet av plagget. Viktigt för att vi tillsammans ska kunna minska miljöpåverkan. Vi har ett avsnitt här på hemsidan under fliken ”bra att veta”-”Klädvård” in och kika, alla kan vi lära oss något nytt.

Ensam kan inte göra allt, Tillsammans kan vi göra skillnad, alla små steg blir stora steg.

Läslov och Halloween V 44

Nu nalkas det lov för våra skolungdomar och Halloween står för dörren.

Läslov kallades tidigare för höstlov. Förr i tiden kallade vi det för potatislov för att skolbarnen skulle kunna hjälpa till med potatisskörden hemma på gården. Tror knappast att det är något skolbarn idag som är med på åkrarna och skördar potatis, Men däremot så är det nog en hel del skolbarn som denna vecka tillbringar sin lediga tid tillsammans med mor & far föräldrar och då behövs det bra varma kläder. Fritidsbyxor i manchester, ull eller vanliga jeans. Vad behöver du? Vi har över 100 modeller byxor i lager. Några av er kanske passar på att ta lite semester nu när barnen får sitt Läslov och reser till varmare breddgrader. Vi har fortfarande lite sommarkläder på lut i butiken om du behöver fylla på det förrådet.

Halloweenfirande är ett modernt fenomen i Sverige. Det finns omnämnt i Sverige redan under 1950- och 1960-talen. Det är under 1950-talet som halloween blir en av de riktigt stora helgerna i USA. Det är nu halloween blir en högtid främst för barnen och man lyckas framgångsrikt traditionen med trick-or-treat (”bus eller godis”) innan dess firades ”högtiden” innanför ens egna dörrar i hemmet. Svenska skolans läroböcker i engelska kunde förr innehålla ett kapitel om halloween.

Det var först i början av 1990-talet som Hard Rock Cafe i Stockholm tillsammans med Buttericks gjorde en satsning där man firade halloween under en veckas tid. Detta spreds till Göteborg och Malmö under 1992 och 1993. 1995 blev halloweenfirandet mer allmänt i Sverige. 1997 började firandet uppmärksammas av svenska tidningar och i övriga detaljhandeln. Under de följande åren och in på 2000-talet har fenomenet ökat mer och mer i Sverige. Nu är det inte bara barn som firar detta fenomenet, utan det anordnas fester för alla åldrar.

Halloween firas alltid 31 oktober i USA och Storbritannien, eftersom helgens namn avser dagen – egentligen aftonen – före allhelgonadagen, 1 november. I den svenska kalendern heter 1 november allhelgonadagen sedan 1953, men i svenska kyrkan firas istället alla helgons dag första lördagen från 31 oktober och framåt. Före 1772 inföll firandet just 1 november, därefter fram till 1953 på första söndagen i november. I Sverige är det brukligt att vi firar denna ”högtid” helgen innan alla helgons dag.

Halloween har i Sverige ingen kyrklig betydelse eller närmare koppling till firandet av alla helgons dag.

Vi önskar er alla en fantastisk vecka oavsett vad ni hittar på.

Former

Hur många former finns det egentligen? Hur många kan du räkna upp? rund, oval kvadrat, triangel konformad mm, listan kan göras hur lång som helst när man börjar tänka. ”googla” ordet former så får du se. Vi ser de olika formerna i vår omgivning varje dag, så fort vi tittar omkring oss. Vad tycker du om för former? det är precis som smak, vi tycker om olika.

Varför är det då så konstigt att vi människor inte kan acceptera att vi också kommer i massa olika former, långa, korta, ovala, runda, triangelformade mm. Lika många människor som finns, lika många olika former finns vi i. Det är dags att vi slutar gömma våra kroppar och accepterar varandra precis så vackra som vi är. Vad spelar det för roll om grannen, kompisen eller svägerskan är mindre eller större än dig? Huvudsaken är väl att vi alla mår bra och trivs i vår alldeles egna form.

Alla kroppar är olika, alla kroppar är bra kroppar, det är din borg. Att hitta det man klär i är inte alltid så lätt. Ta dig en titt i spegeln och kom fram till vilken form du har. Du hittar din passformform HÄR.

Vi har byxor i över 100 olika modeller, storlekar från 36 upp till storlek 56. Överdelar likaså. Vi gör inte skillnad på någon och tycker att vi alla är vackra på sitt sätt.

Tänkvärt:

En kvinna som är nöjd och trivs med sig själv utstrålar självsäkerhet, Så oavsett vad du väljer så är detta det viktigaste, att du känner dig bekväm med dig själv.

Höst = Förkylning!

Aldrig slår det väl fel? Så fort hösten ”blommar” så blommar också förkylningen ut. Vad gör du för att undvika höst influensan? Själv så gör jag egen Ingefärshot som jag dricker 1 gång om dagen. Och jag tycker nog att jag klarar mig lite bättre än de flesta. Trots att jag också drabbas av rinnande näsa och hosta jag blir inte sängliggande med feber och frossa som många andra.

Jag delar med mig receptet här nedan så du kan kurera dig innan influensan gör entré i ditt liv.

Komiskt nog så tycker jag också att denna dunder shot är ett fint inslag i hösten. Dess färger gifter sig bra med hösten färger. Beige, brun, gult. I år ser vi mycket ”mustiga” färger såsom grönt, senapsgult, vinrött och inte att glömma dom mönstrade byxorna i en fantastisk blandning utav dessa färger.

Kryp ner i soffan med en stor varm härlig kopp te och fundera över vad du behöver komplettera med för hösten/vintern. Byxor i ull, flossade mirakelbyxor, sammet, flanell. Tröjor i skön cheinell som värmer gott när det blir kyligare ute och kappor i fuskpäls och bomullspopplin eller i ull mössor, vantar halsdukar i flera olika material. Listan kan göras lång på vad som förhöjer den stundande mörkare årstiden. Hos oss hittar du som vanligt det du söker. Har vi inte det du just söker hemma för dagen så gör vi allt för att få hem det till butiken.

Ingerfärshot.jpg

Modevisning/Återvinning

Kylan har slagit till med full kraft, vi gick från härligt varma sköna höstdagar till kyligare färgsprakande dagar på bara 1 vecka. Inget ont som inte har något gott med sig, vi kan krypa upp i soffan tända ljus och kura ihop oss med en kopp te och en bra film på tv, tid för att gömma oss i biomörkret, gå på olika event inomhus allt detta med gott samvete.

Med all ny teknik så blir vi mer och mer uppkopplade ofta via WIFI, lampor som går via solceller och ”levande” ljus som går på batterier med fladdrande låga mm. Vad gör vi med alla ev gamla elsladdar och elapparater vi har över? Ett bra exempel på återvinning, ser du här nedan, är att fixa ett annorlunda kul konstverk kanske. Och miljön som vi inte kan tjata nog om, vore väl toppen om vi alla kan börja återvinna våra gamla elektriska prylar vi har. Har sett flera exempel på roliga saker man kan göra, bygga om gamla brödrosten till ett kul bokstöd mm. Ut på nätet och kolla runt vad du kan du göra med dina gamla saker.

Förra veckan var vi med på Ladies team:s modevisning på Bukowskis. Det var en rolig annorlunda upplevelse för oss. Vi plockade ihop det lilla vardagsfina och festfina plaggen för de 6 utgångar vi bjöd på. Resten skötte de om till oss, tack för det säger vi som fick vara med och sitta i publikhavet och njuta av alla vackra plagg, smycken och klockor, denna kväll. Vi minglade runt och samtalade med alla glada damer och en och annan man (fanns ett par stycken) och åt och drack gott innan visningen. Visningen var otroligt proffsig genomförd en fröjd för oss i branschen att se. Här nedan får du ett litet axplock utav det som visades. Detta tillfälle hoppas vi kommer tillbaka nästa år igen, så håll ögonen öppna så du inte missar detta event.

Vad är det då som gäller denna höst och vinter i modevärlden? Mycket sammet, päls både fusk och äkta, skinn både jackor och byxor och ganska mycket skira material och mycket färg.

IMG_E5039.JPG

Chaty / Valet

Hösten är här, fortfarande varma dagar men svala kvällar med härlig krispig luft. Naturen börjar så smått ändra färg.

Sverige ska gå till val på söndag 9/9. Då ska vi tillsammans bestämma oss för hur vi vill att vårt Sverige ska se ut i framtiden? Svårt val. Tänk om man kunde plocka russinen ur kakan och bara välja det man själv brinner för? Vad lätt det skulle vara att välja då. Nu är det inte så en, hjärtefråga kan föra med sig något mindre bra man inte tror på, och vi får nog alla tänka till både en och två gånger innan man hittat det som står en själv närmast. Men vi ska vara glada! Vi lever i demokrati! vi är/skall vara lika mycket värda och alla har rätt att uttrycka sin röst för det man tror på, utan att vi hamnar i fängelse eller blir utsatta för outhärdligt våld på något torg inför allmän beskådning. Oavsett vilken politiskt åsikt du har så använd din röst på söndag 9/9.

Alla val i livet som vi måste ta är mer eller mindre påfrestande för oss. Vissa val vi gör blir bra andra mindre bra och vi får lära av våra misstag. Vissa val/beslut är svårare än andra och lämnar ärr hos oss.

Förra veckan fick vi ta ett hårt och sorgligt beslut. Vår älskade kära Chaty (butikshund) fick somna in lugnt och stilla efter 15 år av trogen tjänst. Att ett litet liv kan ge så mycket kärlek och glädje och vara så saknad som Chaty är, är nog svårt att förstå om man inte varit med om det själv. Chaty har varit med överallt dag som natt, alltid blivit omtyckt var hon än kommit och lämnat avtryck hos dem hon mött. Hundhimmlen har fått en fantastisk änglahund.

IMG_2921.jpg

Underbart är kort!

Underbart är kort! Den känslan stämmer verkligen in på denna underbara, svettiga, fuktiga och soliga sommar. Nu börjar hösten närma sig och vi får tänka tillbaka på denna sommar när vi sitter i höstmörkret med tända ljus under den härliga ullfilten och småfryser. Hösten är verkligen årstiderna färgbomb. Så mycket härliga färger på en och samma gång.

Samtidigt som hösten kryper på så har vi varit och köpt in nya vår & sommar plagg inför säsong 2019. hur skall man tänka då? Kommer vi att få en lika varm sommar som vi haft detta år? Vissa påstår eller säger sig veta att vi kommer att få leva med det allt varmare klimatet framöver. Inköp blev det oavsett hur nästa vår & sommar kommer att se ut, och vi lovar! Ingen skall bli besviken mycket färg blandat med dovare pastellfärger tunna klänningar, 7/8 delsbyxor med härliga färger och mönster. Veckan har varit inspirationsrik och vi ser framemot våren & sommaren 2019.

Fast först kör vi höst & vinter 2018-2019 med samma entusiasm som alltid.

I entrén på Stockholm fashion district möttes vi av Bea Szenfelds fantastiska pappersklänning som även visats på Sven Harrys konstmuseum denna vår. Alla små pappersbitar är klippta och vikta för hand och fastbroderade även det för hand Här har vi experimentella tankar, även om vi själva önskar kläder av tyg.

Detta får oss än en gång att tänka på miljön och vad vi kan göra för att hjälpa till. Våra leverantörer börjar mer och mer tänka på och tillverka sina kollektioner i tyger och i miljöer som skall vara bra för framtiden det är dom leverantörerna vi väljer först.

Och om man så önskar, erbjöds det även en sprillans NY BIL! !

Värme & Hetta!

Vilken fantastisk sommar vi haft/har. Långa härliga varma dagar och ljumna sommarnätter. Solen och värmen har gjort både gott och ont. Äldre som inte kunnat gå ut för att luften varit så kvalmig och het, småbarn som varit kinkiga, skogsbränder som härjat runt om i hela Sverige, våra ”vilda djur” som inte funnit mat och vatten och brunnar som sinat, mycket i vår fantastiska fauna har vissnat mm.

Vad beror denna enorma hetta på? Många hävdar att det är klimatförändringar som vi nu ser/känner, andra hävdar att vi är på väg mot en ny istid att tidsramen ser så ut, vad tror du? Oavsett så väcker det en tanke. Vad gör vi för att behålla vår jord i ett skick som går att ärva? Vad efterlämnar vi till våra barn, barnbarn och deras barn?

En sak vi kan göra är att ta hand om våra saker på ett bättre sätt, köpa/byta prylar med varandra, vårda våra plagg så att de håller längre, ta hand om våra sopor sortera och se till att vi om vandlar ”skiten” till ny energi. Under fliken värt att veta hittar du lite tips gällande klädvård, hur du bygger en basgarderob mm. Vi har en sömmerska som kan hjälpa dig att ändra, laga dina plagg du har garderoben. Bort med slit och släng samhället!

Hoppas att du njutit utav sommaren, att du fortfarande gör det. Vi har njutit och tagit tillvara på det den gett oss med b.l.a bad, umgåtts med vänner. Vi avslutar veckans tanke med lite bilder från helgens stora händelser i Stockholm. Europride 2018 så mycket glädje, bil cruising på Sveavägen här kan tala om att vårda det gamla. Sommar sol och pool bad med bubbel.

Njut till fullo tills vi ses igen!

Hipp Hipp Hurra!

I helgen har vi firat en medarbetares födelsedag. Så härligt att fira livet, både nya liv som kommer till världen och ett äldre liv som har turen och glädjen att bli ytterligare 1 år äldre. Det gamla ”slitna” ordspråket – Fånga dagen, stämmer verkligen och det bör vi alla leva efter. Hitta det där lilla extra i vardagen och fira allt som firas kan. Se positivt på det som händer och det som inte händer, det kanske inte var meningen att just det skulle ske just nu. Att möta människor på samma sätt som man själv vill bli bemött brukar faktiskt fungera riktigt bra, karma! det är något som som också är att tänkta på, det man ger kommer tillbaka.  Nu börjar semestrarna att ta fart och vi hoppas att ni alla får njuta av sköna lata dagar.

Vi firar fortfarande att vi har gett vår redan fina butik ett ansiktslyft. Har du inte besökt oss ännu efter ombyggnaden så gör det! Vi har fått ytterligare ett stort provrum i butiken, en riktig ”byxvägg” som gör det mer överskådligt att se alla modeller och färger vi har utav jeans, vi har byggt en egen vägg för bara kostymbyxor och kavajer samt gjort ett ”finrum”, där vi har 2 provhytter, där man i lugn och ro kan prova ut kläderna till den där festen som är lite speciell eller där man tillsammans med en väninna kan fnittra och prova kläder i lugn och ro. Bara ha en härlig stund.

Veckans tanke tar sommarlov och återkommer till hösten igen.  Vi har öppet som vanligt hela sommaren.

Ha en skön sommar, vi ses i butiken.

Nöjda kunder, Våran höjdpunkt!

Midsommar helgen kom och gick fort, hoppas att ni alla har njutit till fullo av god mat, gott sällskap och att ni har fått några solstrålar på er.

Svårt att förstå att sommarsolståndet som inträffade i torsdags innebär att vi nu väder mot mörkare tider igen trots att vi är mitt uppe i denna ljuva sommartid. Så passa på att njuta av dagarna så länge det är ljust.

Många börjar sin semester andra jobbar på ett tag till och några av er har semester mest hela tiden och njuter av det ljuva pensionärs livet.

Vad gör vi på semestern då? Dom flesta tar sig en resa bort till soligare breddgrader andra stannar bara hemma för att ladda upp sina tomma batterier. Och så har vi dom som är turister i sitt eget land/stad, Sverige, i vårat fall Stockholm, som har så mycket att ge och att titta på. Tänk så många museum vi har som desssutom inte kostar något att gå in på,  vi kan ta en tur på vattnet en tur under stockholms broar, vi kan packa en picknick korg och ta en båt ut i skärgården till någon av alla underbara öar. Passa på att njuta av våran unika allemansrätt. All turism i vårat eget land/stad gynnar tillväxen, nya jobb, fler butiker, fler restuaranger mm listan kan göras lång. Så tänk om vi alla skulle lova oss att ta iallafall 2 dagars semester och turista runt i underbara stockholm.

Detta får oss att tänka på den stora konkurrens som idag finns inom handeln. All nätshopping, både från främmande länder och inom sverige., som ökar stadigt och som generar i att allt fler privatägda mindre butiker tyvärr får slänga in handduken och lämna plats åt dom större aktörerna på marknaden. Tänk om vi alla skulle lova oss själva att i allafall besöka "din" butik minst ett par gånger i månaden. Köp något fint till dig själv eller någon du tycker om.

Och ja vi vet att tillgängligheten och bristen av tiden gör det lätt att slå på datorn och klicka hem det man vill ha till dörren, men det du då missar och inte tänker på är att du missar den personliga servicen,råden och får ta del av all den kunskap som du får utav oss i branchen, samt en trevlig pratstund. Många tror nog att bli säljare kan vem som helst bli! Men det anser inte vi, vi har ofta flera utbildningar i grunden. Givetvis så måste man som säljare "ha det i sig" att vilja ge service vara glad och positiv. Att se nöjda kunder gå från butiken är höjdpunkten för oss.

Vi önskar er alla en skön semetster och ser framemot att se er i butiken i sommar.

 

Öppna ditt hjärta!

Nu är vi framme vid årets största sommarhelg, Midsommar, precis som med alla andra storhelger så finns det dom som inte ser fram emot dessa helger. Varför? jo ensamheten som blir så påtalig och verklig när alla andra planerar och styr upp sin helg och överallt matas vi med påminnelsen om att storhelgen står inför dörren i tidningar, tv och sociala medier.

Det får oss att fundera. Har du någonsin tänkt på dessa ensamma själar? Tänk om du faktiskt har plats runt festbordet för en till? kanske grannen, mor/far eller den där kompisens kompis som du bara träffat 1 gång eller en medmänniska som kanske saknar nära och kära?

Alla storhelger får oss att öppna upp våran hjärtan lite extra, men vi vill slå ett slag för att öppna dom lite oftare. Tänk om vi alla just denna storhelg, midsommar, öppnar upp och bjuder in till bords, dans och glada skratt. Vad många vi skulle rädda från ensamheten, allafall för en kort stund. Och vem vet? kanske får vi en ny härlig vänskap att vårda, en ny bekantskap, någon att gå ut i skog och mark med kanske ta en fika mitt i veckan.... vem vet?

I vårat arbete träffar vi dagligen på dessa medmänniskor, både i butiken och på väg till och från arbetet, att ta sig tid att lyssna och prata en stund är väldigt mycket värt för dessa själar. Att någon frågar hur man mår eller hur det är med katten eller hunden det kan göra all skillnad denna dag. Därför ser vi på detta som en del av vårat yrke, att öppna upp och ge av våran tid kostar oss inget mer än lite medmänsklighet.

Öppna ditt hjärta

GLAD MIDSOMMAR från oss till er alla.

 

Vi trotsar alla oväder denna midsommarafton!  Bild blomsterfonden

Vi trotsar alla oväder denna midsommarafton! Bild blomsterfonden

Tiden går så fort! Hur många av oss har inte sagt det mer en än gång? Det får oss att reflektera över tiden, vad gör vi med tiden? Utnyttjar vi den på bästa sätt? Ett besök ute på Sandhamn i Stockholms skärgård på Sveriges nationaldag fick oss att fundera. Dags att tänka om! Ut och träffa gamla och nya vänner, ta hand om familjen, en fika ute i solen eller i köket, slå en signal till din mamma/pappa fråga hur dom mår eller till den där gamla fastern som du inte sett på flera år men som spelade en stor roll när du växte upp! Det viktigaste är inte hur vi ses eller vart vi ses det är ATT vi ses. Att vi finns där för varandra.

Naturen, världen vi lämnar efter oss till barn och barnbarn hur vill vi att den ser ut? Ett första steg är att handla klimatsmart, källsortera allt skräp har idag sin plats. Släng inte den där glasflaskan i soppåsen gå med den till återvinningen. Vi väljer i första hand leverantörer som tänker klimatsmart, som tänker på allt från produktion till leverans till butik, När vi köper in våra kollektioner. Våra flesta leverantörer producerar sina plagg främst i Europa på mer än väl godkända fabriker.

En av våra större leverantörer LauRie är tom rättvisemärkta. Som det första märket för kvinnor i Danmark och det andra i hela Skandinavien hedrades LauRie 2016 med Oeko-Tex Standard 100 certifikat, vilket är det ledande testet och certfikationssystemet för alla typer av textiler. Certifikatet innebär att alla kläder från LauRie inte innehåller substanser som är skadliga eller tros vara carcinogen eller allorgenic - det är helt enkelt din garanti för hudvänliga kläder som är fria från skadliga kemikalier. Detta omfattar alla verktyg från trådar, knappar och blixtlås till de färdiga plaggen som du köper i butik.

Här nedan lite foton från Nationaldagsfirandet på Sandhamn, och du! Visst är det svårt att förstå att under vattenytan döljer det sig mängder utav ex plast och annat icke nedbrytbart material?

Vart tar så många personliga småbutiker vägen??

Internetköp, stora hyreshöjningar, trafikomläggningar,  förlorad kunskap om hur man driver handel är några tänkvärda orsaker till att unika butiker( den personliga kvartersbutiken) är svåra att hitta idag.

I boken UNIKA BUTIKER  av Martin Kull finns en inventering av de mest prestigefyllda butiker i Stockholm.

En "överlevnadsbutik" drivs med mycket humor och fasta händer och med specialistkunskaper om sin vara.

Vår målsättning är att hitta Din passform med den bästa comforten.

Vi tackar alla kunder som hittar till vår butik och önskar en GLAD VÅR!

Nedan  några av mina kolleger:

Engströms Scelegatan -En skattgömma för hela familjen!

Axel Rydströms sybehör Regeringsgatan - Alla möjliga sybehör som har funnits och finnes

 Sven Harrys konstmuseum delger tankar om "den hemlighetsfulla couturen"

Här ställs frågan om VAD couture är  och hur man kan förhålla sig till den.

En underbar konstsamlig som ställer modet på sin spets!

BESÖK SVEN HARRYS underbara samling tom 8 april 2018.

Möt våren i en ny kappa från Herluf eller en snygg blommig blus från Erfo !

Det finns mycket som gör att det "spritter" i kroppen, dagarna blir längre, ljusare och extra "spritt" blev det att bli farmor till tvillingparet Clara och Olle.

Nu får vår hund Cathy extra mycket att vakta, inte bara i butiken dagtid, utan även de små.

Nu kommer farmor att öppna sin skattkista full av tyger och sy söta barnkläder. Lite mera sömnad till butiken blir det också.

Mycket av vårens plagg finns nu på plats i butiken, kom in och hitta din färgskala. Vi hjälper dig!

Vår mest uppmärksammaste nyhet är: anoraks i sammet, grön, beige och röd från Inbetex.

Måste ses!

Möt vårens färgprakt i vår butik!

 

 

 

Julen har vi städat bort, nu väntar stora vårstädningen och längtan efter vårens mode gör sig påmind.

Mönstrigt, blommigt, mycket färg och det rosa stannar kvar.

Den lila färgskalan kommer vi att se lite extra av denna vår.

Ett tips från oss är lila naglar (årets modefärg)  med pärlor som höjer humöret i väntan på våren.

Snyggt gjort tycker vi!

IMG_8212.jpg

Studieresa med Sveriges Textilhandlare till Tokyo.

En fantastisk blandning mellan det supermoderna och det klassiska Japan.

Överst, våra deltagare följt av stadens mäktiga arkitektur med dess inneboende butiker, fiskmarknader och varuhus för shopping.

Affärer för den traditionella kläddräkten,kimminon, med alla dess tillhörigheter. Allt från det finaste sidentyger till hårprydnader och väskor.

Vår engagerade guide såg till att vi kunde få inblick i det Japanska köket såväl som seder och bruk.

En resa jag aldrig glömmer!

Igår vaknade vi till ett riktigt mörkt Stockholm, det var nog fler än vi som drog efter andan och undrade vad som hänt? Idag vakande vi däremot till ett riktigt soligt ljust Stockholm, och vi kunde andas ut igen. Dessa härliga höstdagar när kylan biter i kinderna och solen värmer kroppen, det är först då man inser att uppskatta våra årstider, njut av alla dagar och unna dig det du vill ha. Till oss kan du komma bara för att bli inspirerad eller om du söker det där lilla extra. Just nu har vi många olika kappor/jackor i dun, ull eller härlig fuskpäls så du skall slippa möta vintern kall . Välkommen in att finna din passform.

Hållbar produktion

Det är viktigt att ett plagg är vackert, välgjort, att helheten är trend-klassisk, hållbarhet är även försvarbart ur produktionssynpunkt.

Nu faller löven ner från sina grenar, och träden blir allt kalare. Sommaren är det nog dags att sluta vänta och hoppas på och vi får istället ta oss an hösten och den kommande vintern. Att sitta inne vid en varm brasa, tända ljus för att lysa upp tillvaron och skapa den härliga myskänslan med en varm kopp choklad, kaffe eller ett gott glas vin det är livskvalitet. Att samla familjen spela ett roligt spel och äta en god köttgryta det är också ett sätt höja livskvaliteten. Ta en skogspromenad och ha turen att hitta svamp är en helt annan härlig känsla, Hösten betyder också att vi får plocka fram våra sjalar, lite varmare jacka och våra stövletter. I höst är det lite kortare gärna mönstrade byxor som gäller, skinn, mocka fuskpäls och sammet är super inne. Vi har hakat på trenden och har mönstrade byxor, sammetsbyxor och 7/8 dels längder på flera modeller av våra byxor hemma redan nu. Lite senare i höst kommer det manchesterbyxor i flera färger, så håll ögon och öron öppna så du inte missar någonting.

Gå ut och njut av hösten och dess klara härliga luft och njut utav färgspelet i naturen!

September månad pågår. En härlig månad med mycket färger och kall klar luft att inandas. Med allt som pågår i världen just nu, så får vi inte glömma att ta vara på dagarna och varandra. Att unna oss det vi vill, kanske en extra kopp kaffe (trots att du inte kan sova sen), ett glas bubbel (fast det bara e tisdag), en tårtbit (på en torsdag), eller den där blusen du spanat och suktat på. Listan kan göras lång. Oavsett behov så unna dig, det e du värd.

Höstkollektionen finns nu i butiken och framför oss har vi en härlig höst med mycket vinrött, brunt, marint och grönt även lejongult gör comeback. Du får inte glömma att höstens MÅSTE är en tuffare byxa i ankellängd och det har vi fler val av. vi har som vanligt mixat och matchat så att du skall finna just det du söker.

Inköpen för våren 2018 har vi hunnit med oxå! Nyfiken? bleka pastellfärger, det rosa hänger kvar en säsong 2018 till det lägger vi t.ex. till turkost, grönt och orange. En glädjande nyhet för våra kjolälskare, det blir lite kjolar till våren.

Välkommen in att inspireras

Sommaren går fort, allt för fort! Nu hastar vi snart in i augusti månad just denna månad då höstkollektionen börjar göra entré i butiken.  Missa inte Sommarrean  50-70% på massor av plagg.

Den reflektion man kan göra av denna korta sommar, svalt, blåsigt, varmt och alldeles underbar. Hoppas att du haft en skön sommar med god mat kanske ett bad i havet kvalitétstid med barn/ barnbarn, nära & kära kanske en resa att tänka tillbaka på när höstmörkret börjar falla.

Hur som helst så passa på att sug ur det sista ur sommaren, kanske en glass på en klippa i skärgården, ett glas vin på en uteservering i stan, en tur under Stockholms broar eller bara en lugn stund på balkongen/altanen med en god kopp kaffe.

Viktigaste av allt, ta vara på dagen och krama om varandra.

Här kommer sommaren i full fart!  Vi på Svenska kläder önskar er en varm och skön sommar!

Här kommer sommaren i full fart!

Vi på Svenska kläder önskar er en varm och skön sommar!

SYFESTIVAL DEN 15-16 juni.

KOM MED DINA GAMLA KLÄDER, som du köpt hos Svenska kläder under tidsperioden 1971-2015. Bara visa upp dom, så får vi skratta åt nostalgins tidevarv eller passa på att få 1 plagg omsytt/ändrat så det hänger med ett tag till.

15-16 JUNI KL 12-16 ERBJUDER VI ÄNDRING OCH LAGNING av ditt älsklingsplagg kostnadsfritt, vill du skänker du en slant till barncancerfonden, som ligger oss varmt om hjärtat, via oss. Tillsammans slår vi då ett slag för vår miljö och för barn som behöver hjälp.

Välkommen

Samtidigt som sommaren smyger sig på plockar vi fram våra sommarbyxor och klänningar!

Du kan Välja mellan capri, shorts 7/8 delslängd eller varför inte ett par tunna långbyxor i popplin.

Glöm inte att fylla på garderoben med en härlig sommarklänning eller ett linne i lin! för snart är dom här, dom varma sköna sommardagarna. 

Chaty, våran trogne vapendragare i butiken. Hälsar er hjärligt välkomna in.

Inner Wheel firar 50-år!

Inner Wheel är ett världsomspännande betydelsefullt kvinnligt nätverk som idag består av 4100 medlemmar. i Sverige finns det idag 95 Inner wheel klubbar

Inner Wheel är en välgörenhetsorganisation. Vår klubb samlar bla medel till skolmaterial, boskapsdjur mm till "våran" nunna i Kenya. Vi bekostar också narkotikahundarnas utbildning samt samlar in begagnade glasögon m,m till behövande i världen.

Är du intresserad att gå med? Hör då av dig till oss.

Hyr gör vi det då?

Jo, genom härliga luncher/ middagar/seminarier/ modevisningar och insamlingar där pengarna oavkortat går till dom som har stora behov i världen.

Hedvigs dag.

Vi tackar Hedvig för all hjälp till våra kunder som fick sig en ordentlig genomgång av figuranalys och stylingtips, både i färg och form. Se gärna på TV "gör om mig" för att se hur Hedvig tänker och föreslår!

HEDVIG STOCKHOLM

Vårens och sommarens klänningar finns nu butiken. Passa på att fylla din garderob inför härliga vår/sommardagar. Onsdagen 10/5 har du möjlighet att boka en personlig rådgivning med Hedvig som är känd från TV gör om mig på gokväll i SVT.

Känn i VÅREN, rensa garderoben, ta fram dina favoriter och komplettera din garderob hos Svenska Kläder!

Just nu har vi jeansdagar med rabatt, så passa på!

Hur förstå denna overkliga terror i världen, nu även i Stockholm, några kvarter från vår klädbutik på Sveavägen? Våra tankar går till de drabbade och deras familjer.

Varje dag hjälper vi våra kunder att känna sig vackrare, gladare, nöjdare med hjälp av mode och kläder som framhäver "deras personlighet".

Hur ska vi förstå det omvända?

Lau Ries jeans görs i alla former, vidder storlekar 36-56.

LAU RIE DAG DEN 12 /4

Känslan att glida i ett par jeans som direkt känns WOW!

Glöm inte att införskaffa dina sommarjeans med den avsmalnande siluetten.

MIRAKELBYXAN orginalet! Skall vi inte glömma bort, finns i massor utav modeller. Har vi den inte i butik så tar vi hem just den du vill ha.

Rie byxan står för rättviseplagg av högsta kvalité.

En byxa för varje figur!

Onsdag 12/4 kl12-18 besöker Rita från LauRie oss ibutiken. passa på att fylla på sommargarderoben och få lite tips. Välkommen in att finna din passform.

Vad gör vi för att bibehålla miljön?

Trots vårat läge mitt på Sveavägen i avgasmolnen så tänker vi på miljön.

Vi har b.la sett till att våra plastpåsar är självförstörande, vår nya flagga är miljövänlig i både färg och material, sopsorterar gör vi också, ställer krav på våra leverantörer att dom liksom vi tänker på framtiden. Kika gärna in under fliken "bra att veta" och få lite tips hur du kan bidra till en bättre miljö utan ansträngning.

Vår nya fräscha flagga syns på långt håll med den nya blåa färgen som symboliserar himmel med den vita texten som symboliserar slöjmoln.

Vi besökte Lidingös konstrunda, här visar en utav kostnärerna hur det ser ut när gamla plastpåsar virvlat runt med vinden och fastnat i naturskyddade områden.

Konstnären Bernadette Schillings illustration av hur det kommer att se ut om vi inte tar hand om våra plastpåsar.

ERFO

Vårblusarna från ERFO har gjort storstilad entré i butiken!

Känsla av att våren är på väg och faktiskt är här för att stanna har infunnit sig.

Fantastiska blusar med rätt ”bluspassform”, med ”bluspassform” menar vi, rörelsefrihet, hög kvalitét, bra prisklass, klassiska modeller, storlek 36-56.

Blusarna finns i vår/somriga mönster med pigga färger.

Mitt i Stockholm på Sveavägen 94 hittar ni oss.

Välkommen in att finna din passform.

Masai är skapat för oss som gillar att kombinera och hitta nya vägar i vår klädstil. Plaggen får oss att känna oss avslappnade i en personlig och spännande stil. En blandning av fina tyger och vackra mönster som skapar det unika uttryck som är så karakteristiskt för Masai.

 

Just nu plockar vi upp vårens nyheter!

Smarta jackor från Herluf !

Den fantastiska sidenkänslan i regnjackorna gör att man även vill ha på sig denna smarta jacka även då solen tittar fram.

Luvan är väl infogad i en snygg krage som tas fram vid behov.

Dubbla fickor samt mobilficka på insidan och upfällbara ärmar till soliga dagar. Tvätt 40 grader maskin.

Vi tycker att Herlufs jackor är inbrottssäkra.

Jackorna finns i vårens färger som rosa, mintgrönt,marin och vitt.

Kom och känn på vårens smarta jacka i stl.36-56.

Se jackan under fliken erbjudanden och kom och prova din nya vårjacka på Sveavägen 94 !

Mera att plocka upp:

Bl.a. Dessa fina handgjorda halsband från Baldino i massor av olika färger och former. Gjorda i gummi med en platta i hårdplast, som lätt görs om till en brosch, 100% allergifria smycken, superlätta att knäppa upp och ta på sig.

Mitt i Stockholm på Sveavägen 94 hittar ni oss. Oavsett storlek så hittar du plagget du söker, damkläder i storlek 36-56, egen avdelning för stora storlekar, Fest som vardag. Vi är stolta att kunna titulera oss byxspecialister.

Välkommen in att finna din passform