Vart tar så många personliga småbutiker vägen??

Internetköp, stora hyreshöjningar, trafikomläggningar,  förlorad kunskap om hur man driver handel är några tänkvärda orsaker till att unika butiker( den personliga kvartersbutiken) är svåra att hitta idag.

I boken UNIKA BUTIKER  av Martin Kull finns en inventering av de mest prestigefyllda butiker i Stockholm.

En "överlevnadsbutik" drivs med mycket humor och fasta händer och med specialistkunskaper om sin vara.

Vår målsättning är att hitta Din passform med den bästa comforten.

Vi tackar alla kunder som hittar till vår butik och önskar en GLAD VÅR!

Nedan  några av mina kolleger:

Engströms Scelegatan -En skattgömma för hela familjen!

Axel Rydströms sybehör Regeringsgatan - Alla möjliga sybehör som har funnits och finnes

 Sven Harrys konstmuseum delger tankar om "den hemlighetsfulla couturen"

Här ställs frågan om VAD couture är  och hur man kan förhålla sig till den.

En underbar konstsamlig som ställer modet på sin spets!

BESÖK SVEN HARRYS underbara samling tom 8 april 2018.

Möt våren i en ny kappa från Herluf eller en snygg blommig blus från Erfo !

Det finns mycket som gör att det "spritter" i kroppen, dagarna blir längre, ljusare och extra "spritt" blev det att bli farmor till tvillingparet Clara och Olle.

Nu får vår hund Cathy extra mycket att vakta, inte bara i butiken dagtid, utan även de små.

Nu kommer farmor att öppna sin skattkista full av tyger och sy söta barnkläder. Lite mera sömnad till butiken blir det också.

Mycket av vårens plagg finns nu på plats i butiken, kom in och hitta din färgskala. Vi hjälper dig!

Vår mest uppmärksammaste nyhet är: anoraks i sammet, grön, beige och röd från Inbetex.

Måste ses!

Möt vårens färgprakt i vår butik!

 

 

 

Julen har vi städat bort, nu väntar stora vårstädningen och längtan efter vårens mode gör sig påmind.

Mönstrigt, blommigt, mycket färg och det rosa stannar kvar.

Den lila färgskalan kommer vi att se lite extra av denna vår.

Ett tips från oss är lila naglar (årets modefärg)  med pärlor som höjer humöret i väntan på våren.

Snyggt gjort tycker vi!

IMG_8212.jpg

Studieresa med Sveriges Textilhandlare till Tokyo.

En fantastisk blandning mellan det supermoderna och det klassiska Japan.

Överst, våra deltagare följt av stadens mäktiga arkitektur med dess inneboende butiker, fiskmarknader och varuhus för shopping.

Affärer för den traditionella kläddräkten,kimminon, med alla dess tillhörigheter. Allt från det finaste sidentyger till hårprydnader och väskor.

Vår engagerade guide såg till att vi kunde få inblick i det Japanska köket såväl som seder och bruk.

En resa jag aldrig glömmer!

Igår vaknade vi till ett riktigt mörkt Stockholm, det var nog fler än vi som drog efter andan och undrade vad som hänt? Idag vakande vi däremot till ett riktigt soligt ljust Stockholm, och vi kunde andas ut igen. Dessa härliga höstdagar när kylan biter i kinderna och solen värmer kroppen, det är först då man inser att uppskatta våra årstider, njut av alla dagar och unna dig det du vill ha. Till oss kan du komma bara för att bli inspirerad eller om du söker det där lilla extra. Just nu har vi många olika kappor/jackor i dun, ull eller härlig fuskpäls så du skall slippa möta vintern kall . Välkommen in att finna din passform.

Hållbar produktion

Det är viktigt att ett plagg är vackert, välgjort, att helheten är trend-klassisk, hållbarhet är även försvarbart ur produktionssynpunkt.

Nu faller löven ner från sina grenar, och träden blir allt kalare. Sommaren är det nog dags att sluta vänta och hoppas på och vi får istället ta oss an hösten och den kommande vintern. Att sitta inne vid en varm brasa, tända ljus för att lysa upp tillvaron och skapa den härliga myskänslan med en varm kopp choklad, kaffe eller ett gott glas vin det är livskvalitet. Att samla familjen spela ett roligt spel och äta en god köttgryta det är också ett sätt höja livskvaliteten. Ta en skogspromenad och ha turen att hitta svamp är en helt annan härlig känsla, Hösten betyder också att vi får plocka fram våra sjalar, lite varmare jacka och våra stövletter. I höst är det lite kortare gärna mönstrade byxor som gäller, skinn, mocka fuskpäls och sammet är super inne. Vi har hakat på trenden och har mönstrade byxor, sammetsbyxor och 7/8 dels längder på flera modeller av våra byxor hemma redan nu. Lite senare i höst kommer det manchesterbyxor i flera färger, så håll ögon och öron öppna så du inte missar någonting.

Gå ut och njut av hösten och dess klara härliga luft och njut utav färgspelet i naturen!

September månad pågår. En härlig månad med mycket färger och kall klar luft att inandas. Med allt som pågår i världen just nu, så får vi inte glömma att ta vara på dagarna och varandra. Att unna oss det vi vill, kanske en extra kopp kaffe (trots att du inte kan sova sen), ett glas bubbel (fast det bara e tisdag), en tårtbit (på en torsdag), eller den där blusen du spanat och suktat på. Listan kan göras lång. Oavsett behov så unna dig, det e du värd.

Höstkollektionen finns nu i butiken och framför oss har vi en härlig höst med mycket vinrött, brunt, marint och grönt även lejongult gör comeback. Du får inte glömma att höstens MÅSTE är en tuffare byxa i ankellängd och det har vi fler val av. vi har som vanligt mixat och matchat så att du skall finna just det du söker.

Inköpen för våren 2018 har vi hunnit med oxå! Nyfiken? bleka pastellfärger, det rosa hänger kvar en säsong 2018 till det lägger vi t.ex. till turkost, grönt och orange. En glädjande nyhet för våra kjolälskare, det blir lite kjolar till våren.

Välkommen in att inspireras

Sommaren går fort, allt för fort! Nu hastar vi snart in i augusti månad just denna månad då höstkollektionen börjar göra entré i butiken.  Missa inte Sommarrean  50-70% på massor av plagg.

Den reflektion man kan göra av denna korta sommar, svalt, blåsigt, varmt och alldeles underbar. Hoppas att du haft en skön sommar med god mat kanske ett bad i havet kvalitétstid med barn/ barnbarn, nära & kära kanske en resa att tänka tillbaka på när höstmörkret börjar falla.

Hur som helst så passa på att sug ur det sista ur sommaren, kanske en glass på en klippa i skärgården, ett glas vin på en uteservering i stan, en tur under Stockholms broar eller bara en lugn stund på balkongen/altanen med en god kopp kaffe.

Viktigaste av allt, ta vara på dagen och krama om varandra.

 Här kommer sommaren i full fart!  Vi på Svenska kläder önskar er en varm och skön sommar!

Här kommer sommaren i full fart!

Vi på Svenska kläder önskar er en varm och skön sommar!

SYFESTIVAL DEN 15-16 juni.

KOM MED DINA GAMLA KLÄDER, som du köpt hos Svenska kläder under tidsperioden 1971-2015. Bara visa upp dom, så får vi skratta åt nostalgins tidevarv eller passa på att få 1 plagg omsytt/ändrat så det hänger med ett tag till.

15-16 JUNI KL 12-16 ERBJUDER VI ÄNDRING OCH LAGNING av ditt älsklingsplagg kostnadsfritt, vill du skänker du en slant till barncancerfonden, som ligger oss varmt om hjärtat, via oss. Tillsammans slår vi då ett slag för vår miljö och för barn som behöver hjälp.

Välkommen

Samtidigt som sommaren smyger sig på plockar vi fram våra sommarbyxor och klänningar!

Du kan Välja mellan capri, shorts 7/8 delslängd eller varför inte ett par tunna långbyxor i popplin.

Glöm inte att fylla på garderoben med en härlig sommarklänning eller ett linne i lin! för snart är dom här, dom varma sköna sommardagarna. 

Chaty, våran trogne vapendragare i butiken. Hälsar er hjärligt välkomna in.

Inner Wheel firar 50-år!

Inner Wheel är ett världsomspännande betydelsefullt kvinnligt nätverk som idag består av 4100 medlemmar. i Sverige finns det idag 95 Inner wheel klubbar

Inner Wheel är en välgörenhetsorganisation. Vår klubb samlar bla medel till skolmaterial, boskapsdjur mm till "våran" nunna i Kenya. Vi bekostar också narkotikahundarnas utbildning samt samlar in begagnade glasögon m,m till behövande i världen.

Är du intresserad att gå med? Hör då av dig till oss.

Hyr gör vi det då?

Jo, genom härliga luncher/ middagar/seminarier/ modevisningar och insamlingar där pengarna oavkortat går till dom som har stora behov i världen.

Hedvigs dag.

Vi tackar Hedvig för all hjälp till våra kunder som fick sig en ordentlig genomgång av figuranalys och stylingtips, både i färg och form. Se gärna på TV "gör om mig" för att se hur Hedvig tänker och föreslår!

Till alla brudparönskar vi ett långt och lyckligt liv.

Tips: Från Lars Vallin kommer de mest fantastiska brudklänningar-se Artipellagsutställningen.

Hos oss har Faride fullt upp med alla bröllop i maj.

HEDVIG STOCKHOLM

Vårens och sommarens klänningar finns nu butiken. Passa på att fylla din garderob inför härliga vår/sommardagar. Onsdagen 10/5 har du möjlighet att boka en personlig rådgivning med Hedvig som är känd från TV gör om mig på gokväll i SVT.

Känn i VÅREN, rensa garderoben, ta fram dina favoriter och komplettera din garderob hos Svenska Kläder!

Just nu har vi jeansdagar med rabatt, så passa på!

Hur förstå denna overkliga terror i världen, nu även i Stockholm, några kvarter från vår klädbutik på Sveavägen? Våra tankar går till de drabbade och deras familjer.

Varje dag hjälper vi våra kunder att känna sig vackrare, gladare, nöjdare med hjälp av mode och kläder som framhäver "deras personlighet".

Hur ska vi förstå det omvända?

Lau Ries jeans görs i alla former, vidder storlekar 36-56.

LAU RIE DAG DEN 12 /4

Känslan att glida i ett par jeans som direkt känns WOW!

Glöm inte att införskaffa dina sommarjeans med den avsmalnande siluetten.

MIRAKELBYXAN orginalet! Skall vi inte glömma bort, finns i massor utav modeller. Har vi den inte i butik så tar vi hem just den du vill ha.

Rie byxan står för rättviseplagg av högsta kvalité.

En byxa för varje figur!

Onsdag 12/4 kl12-18 besöker Rita från LauRie oss ibutiken. passa på att fylla på sommargarderoben och få lite tips. Välkommen in att finna din passform.

Vad gör vi för att bibehålla miljön?

Trots vårat läge mitt på Sveavägen i avgasmolnen så tänker vi på miljön.

Vi har b.la sett till att våra plastpåsar är självförstörande, vår nya flagga är miljövänlig i både färg och material, sopsorterar gör vi också, ställer krav på våra leverantörer att dom liksom vi tänker på framtiden. Kika gärna in under fliken "bra att veta" och få lite tips hur du kan bidra till en bättre miljö utan ansträngning.

Vår nya fräscha flagga syns på långt håll med den nya blåa färgen som symboliserar himmel med den vita texten som symboliserar slöjmoln.

Vi besökte Lidingös konstrunda, här visar en utav kostnärerna hur det ser ut när gamla plastpåsar virvlat runt med vinden och fastnat i naturskyddade områden.

Konstnären Bernadette Schillings illustration av hur det kommer att se ut om vi inte tar hand om våra plastpåsar.

ERFO

Vårblusarna från ERFO har gjort storstilad entré i butiken!

Känsla av att våren är på väg och faktiskt är här för att stanna har infunnit sig.

Fantastiska blusar med rätt ”bluspassform”, med ”bluspassform” menar vi, rörelsefrihet, hög kvalitét, bra prisklass, klassiska modeller, storlek 36-56.

Blusarna finns i vår/somriga mönster med pigga färger.

Mitt i Stockholm på Sveavägen 94 hittar ni oss.

Välkommen in att finna din passform.

Masai är skapat för oss som gillar att kombinera och hitta nya vägar i vår klädstil. Plaggen får oss att känna oss avslappnade i en personlig och spännande stil. En blandning av fina tyger och vackra mönster som skapar det unika uttryck som är så karakteristiskt för Masai.

 

Just nu plockar vi upp vårens nyheter!

Smarta jackor från Herluf !

Den fantastiska sidenkänslan i regnjackorna gör att man även vill ha på sig denna smarta jacka även då solen tittar fram.

Luvan är väl infogad i en snygg krage som tas fram vid behov.

Dubbla fickor samt mobilficka på insidan och upfällbara ärmar till soliga dagar. Tvätt 40 grader maskin.

Vi tycker att Herlufs jackor är inbrottssäkra.

Jackorna finns i vårens färger som rosa, mintgrönt,marin och vitt.

Kom och känn på vårens smarta jacka i stl.36-56.

Se jackan under fliken erbjudanden och kom och prova din nya vårjacka på Sveavägen 94 !

Mera att plocka upp:

Bl.a. Dessa fina handgjorda halsband från Baldino i massor av olika färger och former. Gjorda i gummi med en platta i hårdplast, som lätt görs om till en brosch, 100% allergifria smycken, superlätta att knäppa upp och ta på sig.

Mitt i Stockholm på Sveavägen 94 hittar ni oss. Oavsett storlek så hittar du plagget du söker, damkläder i storlek 36-56, egen avdelning för stora storlekar, Fest som vardag. Vi är stolta att kunna titulera oss byxspecialister.

Välkommen in att finna din passform